Ingrediënten
Voor de balletjes:
200 g half-om-half gehakt
2 tl gehaktkruiden
2 el heel fijngehakte peterselie
1 el losgeklopt ei of room
2 el paneermeel
Voor de soep:
1 liter water
zout
2 blokjes groentebouillon
400 g versgesneden soepgroenten
4 el vermicelli
4 el vers gehakte tuinkruiden, zoals peterselie, bieslook, kervel
Bereidingswijze
Stap 1
Breng een pan met water en zout aan de kook. Vermeng het gehakt met de rest van de ingrediënten voor de balletjes en kneed het goed door. Draai van het gehakt kleine balletjes. Leg de balletjes in het kokende water en laat ze 2 minuten sudderen. Giet de balletjes in een vergiet en spoel ze af.
Stap 2
Breng het water met bouillonblokjes aan de kook en doe de soepgroenten en vermicelli erin. Laat 2 minuten zachtjes koken. Doe de ballen en de gehakte kruiden er als laatste in, roer goed om en draai het vuur uit. Laat nog een paar minuten staan voordat je de soep in de borden schenkt.