Ingrediënten
250 g gegrild spek, in plakjes van ca. 0,5 cm
1 middelgrote ui, in parten
1 rode paprika, in repen
200 g sperziebonen
1 courgette, in repen
150 g kastanjechampignons
zout
3 el. olijfolie
bosje basilicum
Bereidingswijze
Snijd de spekplakjes doormidden. Maak de groenten schoon en snijd ze allemaal ongeveer in dezelfde vorm en maat. Laat de champignons heel en veeg ze alleen schoon.
Breng wat water met zout aan de kook en blancheer hierin de sperziebonen 2 minuten. Giet ze af en spoel ze koud af.
Verwarm ondertussen de olie in een wok en bak hierin de spek met de ui en paprika, voeg de uitgelekte sperziebonen toe, roerbak even en voeg als laatste de courgette en champignons toe. Roerbak nu alles nog 3 minuten, breng op smaak met zout en royaal vers gemalen peper en bestrooi het gerecht met verse basilicum. Lekker met risotto of aardappels uit de oven.