
Ingrediënten
800 g riblap, in stukken
4 uien, gesneden in halve ringen
125 g roomboter
300 ml rundvleesbouillon
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
2 grote zure appels, geschild en in plakken
1 kg zoete aardappelen, geschild
50 ml volle melk, verwarmd
2 theelepels grove Zaanse mosterd
2 eetlepels appelstroop, verwarmd
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt 50 gram roomboter in een braadpan en bak hierin de uien glazig. Bak vervolgens de stukken riblap rondom bruin. Voeg de bouillon, laurierblaadjes en kruidnagels toe en laat het geheel met de deksel op de pan 2,5-3 uur stoven op laag vuur (of in een oven van 110 graden).
Stap 2.
Kook de zoete aardappelen gaar. Houd er na het koken twee apart en snijd deze in plakjes.
Stap 3.
Stamp van de overgebleven aardappelen een mooie puree en roer er zoveel warme melk doorheen totdat de puree mooi smeuïg is. Roer er tot slot de mosterd doorheen.
Stap 4.
Schep de helft van de inhoud van de braadpan in een ovenschaal en verdeel er de helft van de appelplakken overheen. Schep daarop de helft van de zoete aardappelpuree. Herhaal dit nog een keer en verdeel tot slot de aardappelplakjes over de puree.
Stap 5.
Plaats de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Versier de schotel voor het opdienen met de warme appelstroop.