Grootmoeders kippenpootjes
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Nederlands
Herfst

Ingrediënten

  • 8 kippenpootjes, elk 140 g
  • 2 el boter
  • 2 el kipkruiden
  • 1 blokje runderbouillon
  • 250 ml water
  • 1 el maizena voor bruine saus

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een pan en kruid de kippenpootjes met de kipkruiden. Bak de pootjes mooi bruin.
  2. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje eroverheen. Dek de pan af en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
  3. Haal de kippenpootjes uit de pan en bind de saus met maizena voor de bruine saus.
  4. Serveer de kip en de saus met bloemkool en gebakken aardappeltjes. Net zoals oma.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 363 KCAL (1517 KJ). VET: 22 G (WAARVAN 10 G ONVERZADIGD). EIWIT: 39 G. KOOLHYDRATEN: 4 G.

TIP: Lekker met gebakken aardappeltjes en bloemkool.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!