Grootmoeders stoofschotel
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Onbekend

Ingrediënten

750 g runderriblappen
50 g roomboter
300 ml rode wijn
300 ml rundvleesbouillon
70 g tomatenpuree
4 uien, in halve ringen
2 laurierblaadjes
3 kruidnagels
1 klein chilipepertje, verkruimeld
1-2 plakken ontbijtkoek, in stukken
½ potje zilveruitjes

Bereidingswijze

1. Snijd de riblappen in niet te kleine stukken en bak ze aan in de roomboter. Breng op smaak met zout en peper.

2. Verwarm in een steelpannetje de rode wijn met de bouillon en roer er de tomatenpuree doorheen. Voeg de laurier en kruidnagels toe, verkruimel er het pepertje boven en schenk het geheel bij het vlees.

3. Voeg de uienringen toe en laat 3 uur op een laag pitje gaar stoven.

4. Voeg op het laatst de zilveruitjes toe en laat de stukken ontbijtkoek in de saus oplossen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!