Ingrediënten
100 g gebraden ribeye of gebraden runderrollade
50 g zelfrijzend bakmeel
50 g boekweitmeel
1 ei
150 ml melk
snuf zout
2 el vloeibare boter
handje gemengde kruiden zoals; bladpeterselie, basilicum, bieslook, kervel, dragon, dille
2 el extra vergine olijfolie
4 el mascarpone
versgemalen peper
Bereidingswijze
Zeef het meel boven een kom en klop het ei met de melk los. Giet dit mengsel bij het meel en klop tot een beslag zonder klontjes. Voeg een snuf zout toe en laat even staan. Verwarm een kleine koekenpan en bestrijk de bodem met wat boter. Schep een lepel beslag in de pan en draai om wanneer het beslag aan de bovenkant begint te bubbelen. Bak de andere kant bruin. Bak zo 4 blini’s van circa 10 cm Ø. Houd ze warm op een bordje boven kokend water of in een warme oven. Vermeng de kruiden met wat zout en peper en de olijfolie. Schep op elke blini een lepel mascarpone. Verdeel de kruidensla hierop en drapeer de ribeye erover.