Grove hete bliksem met knoflookolie
20-40 minuten
Koken
4 personen
Bijgerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
  • 2 grote zure appels, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden
  • 4 teentjes knoflook, gepeld en in vieren gesneden
  • 8 el olijfolie – 25 g boter
  • 4 takjes platte peterseli
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie op laag vuur met de knoflook en laat de smaak van de knoflook in de olie trekken.
  2. Kook de aardappelen met zout gaar in 25 minuten. Giet de aardappelen af en laat ze uitstomen.
  3. Klop met de mixer de knoflookolie door de aardappelen. Blijf kloppen tot een puree ontstaat en breng het op smaak met peper en zout.
  4. Hak de platte peterselie fijn en mix dit door de puree.
  5. Smelt de boter in een pan en bak de blokjes appel in 5 minuten tot ze zacht zijn. Schep de appelblokjes door de puree.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 350 KCAL (1470 KJ). EIWIT: 3 G. VET: 23 G (WAARVAN 18 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 32 G.

Lekker met rollade van porchetta met appelstroop

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!