Grove koolsoep met salie en spek
0-20 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Winter

Ingrediënten

8 speklapjes,
1,5 liter kippenbouillon (zelf maken, pot of blokjes),
½ savooiekool (grofgesneden),
100 g boerenkool (grofgesneden),
1 teen knoflook (geperst),
4 takjes salie,
4 plakken ciabatta (geroosterd),
150 g Parmezaanse kaas (geraspt)

Bereidingswijze

Stap 1.
Breng de kippenbouillon aan de kook, bak ondertussen de speklapjes goudbruin en krokant aan en snijd ze in stukken .

Stap 2.
Voeg de grofgesneden savooie- en boerenkool toe aan de kokende bouillon en laat deze twee minuten meekoken totdat de kool zacht is. Breng op smaak met de geperste knoflook en de blaadjes salie.

Stap 3.
Schep de bouillon met kool in een soepbord, leg daar de geroosterde ciabatta op, daarbovenop de krokant gebakken stukken speklap en strooi als laatste de geraspte Parmezaan over het gehele soepbord.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!