Ingrediënten
4 haaskarbonades
1 mango, geschild en in blokjes
400 g zwarte bonen, uitgelekt
Rasp en sap van 1 limoen
Halve rode peper, zaadjes eruit, in ringetjes
1 sjalotje, gesnipperd
Half bosje koriander, fijngesneden
3 teentjes knoflook, geperst
100 ml olijfolie
2 extra eetlepels olijfolie
2 theelepels gerookte paprikapoeder
Bereidingswijze
Stap 1.
Meng in een kom twee eetlepels olijfolie met het sjalotje, de mango, rode peper, limoenrasp en -sap, koriander en de zwarte bonen. Schep alles goed door elkaar en breng het op smaak met zout.
Stap 2.
Meng 100 ml olijfolie met de knoflook en het paprikapoeder en besmeer hiermee de karbonades. Breng dit verder op smaak met zout en peper en gril de karbonades op de barbecue of in een pan circa 4 minuten per kant.
Stap 3.
Serveer de karbonades met de salsa. Lekker met bijvoorbeeld eiernoedels.