Haaskarbonade met ratatouille
20-40 minuten
Wokken/Roerbakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

4 haaskarbonades
Zout en versgemalen peper
1 teen knoflook, geperst
4 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in kleine blokjes
4 trostomaten, in kleine blokjes
1 laurierblad
1 takje rozemarijn
2 el zwarte olijven
Verse basilicum

Bereidingswijze

Bestrooi de karbonades rondom met zout en peper. Roer de knoflook los met een eetlepel olie en bestrijk hiermee de karbonades. Verwarm de rest van de olie in een grote hapjespan en fruit de ui en paprikablokjes een paar minuten, voeg de aubergine- en courgeteblokjes toe en roerbak ze lichtbruin. Voeg de tomatenblokjes, laurier, tijm en olijven toe en een beetje zout en peper. Laat met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven. Bak ondertussen de karbonades in 10 minuten om en om bruin. Schep de basilicum als laatste door de groenten en serveer met de karbonades. Lekker met pasta.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!