Ingrediënten
4 haaskarbonades
Zout en versgemalen peper
1 teen knoflook, geperst
4 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in kleine blokjes
4 trostomaten, in kleine blokjes
1 laurierblad
1 takje rozemarijn
2 el zwarte olijven
Verse basilicum
Bereidingswijze
Bestrooi de karbonades rondom met zout en peper. Roer de knoflook los met een eetlepel olie en bestrijk hiermee de karbonades. Verwarm de rest van de olie in een grote hapjespan en fruit de ui en paprikablokjes een paar minuten, voeg de aubergine- en courgeteblokjes toe en roerbak ze lichtbruin. Voeg de tomatenblokjes, laurier, tijm en olijven toe en een beetje zout en peper. Laat met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven. Bak ondertussen de karbonades in 10 minuten om en om bruin. Schep de basilicum als laatste door de groenten en serveer met de karbonades. Lekker met pasta.