Hachee
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 750 g riblappen
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter
  • 2 grote rode uien, in halve ringen
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 flesje kriekbier
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 plak ontbijtkoek

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in blokjes en kruid het met peper en zout. Wentel de blokjes door de bloem.
  2. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees rondom bruin. Voeg op het laatst de halve ui-ringen en laurierblaadjes toe en schenk het kriekbier erbij. Laat het geheel op laag vuur ongeveer 1,5 uur stoven met de deksel op de pan.
  3. Voeg het bouillonblokje met de rozijnen toe en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes stoven zonder deksel.
  4. Verkruimel de ontbijtkoek en roer deze door de hachee. Haal tot slot de laurierblaadjes eruit en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde per persoon: 389 kcal (1623 kJ). Ei wit: 40 g. Vet: 19 g (waarvan 8 g onverzadigd ). Koolhydraten: 8 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!