Hachee
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 1 kg magere runderlappen
  • 1 dl wijnazijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 jeneverbessen
  • 75 g boter
  • 4 uien, grof gesneden
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 4 plakken ontbijtkoek
  • 2 dl water

Bereidingswijze

  1. Maak een marinade van azijn, water, kruidnagels, laurierblaadjes, jeneverbessen, zout en peper. Schenk dit over het vlees en laat dit afgedekt in de koelkast minstens 8 uur marineren.
  2. Bak de uien in de helft van de boter in 15 minuten zacht en glazig. Neem het vlees uit de marinade en dep het droog.
  3. Zeef het marinadevocht en meet 2 dl af. Verhit de rest van de boter in een braadpan en bak het vlees in 8 minuten rondom bruin. Voeg de uien, de stroop, de verbrokkelde ontbijtkoek en het marinadevocht toe en stoof het vlees met de deksel op de pan in ongeveer 2 uur gaar.
  4. Breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde per persoon:
713 kcal (3.006 kj). eiwit: 52 g. vet: 46 g (waarvan 18 g onverzadigd). koolhydraten: 24 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!