Hachee Grand Luxe
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Herfst
Ingrediënten
- 800 g hacheevlees, in blokjes
- 100 g bloem
- 100 g boter
- 8 hele sjalotten, gepeld
- 375 ml witte wijn
- 500 ml runderbouillon of jus de veau
- 3 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- 1 eetlepel mosterd
- 1 bos bospeen, geschrapt met nog een stukje groen eraan
- 1 bos lente-ui, in stukken van 5 cm
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 110 graden. Bestrooi het hacheevlees met peper en zout, wentel het door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
- Laat 50 g boter smelten in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en bak de sjalotten in hetzelfde bakvet ongeveer 5 minuten rondom lichtbruin.
- Voeg het hacheevlees toe aan de sjalotten en schenk er de witte wijn en bouillon bij. Doe de laurieren tijmblaadjes erbij en breng het geheel aan de kook. Zet de pan met deksel in de voorverwarmde oven en laat het geheel 2,5 uur stoven.
- Haal de pan uit de oven en laat het gerecht zonder deksel op laag vuur nog een half uur inkoken.
- Roer de mosterd los met een lepel kookvocht en giet het mengsel terug in de pan. Roer het geheel nog een keer goed door.
- Smelt 25 g roomboter in een koekenpan, voeg de bospeen toe met 100 ml water en stoof de penen gaar in ongeveer 10 minuten.
- Smelt de resterende boter in een andere koekenpan en bak hierin de lente-ui.
- Serveer het gerecht in een kom met een lekkere puree ernaast.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 600 KCAL (2520 KJ). EIWIT: 46 G. VET: 28 G (WAARVAN 11 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 35 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!