Ingrediënten
800 g riblappen, in blokjes of vraag bij uw slager naar hacheevlees
zout en peper
2 el bloem
4 el boter of olie
zware ovenbestendige braadpan of casserole met deksel
2 uien, in grove stukken
2 tenen knoflook, gehakt
2 tl kaneelpoeder
1 tl gemberpoeder
2 el honing
250 g gewelde pruimen zonder pit
8 dl warme vleesbouillon
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem. Verwarm de olie in de braadpan en bak de vleesblokjes in drie porties aan. Roerbak de ui, knoflook en specerijen 2 minuten mee. Voeg de honing, pruimen en bouillon toe en roer goed om. Breng alles aan de kook.
Stap 2
Leg, zodra de bouillon weer kookt, het deksel goed op de pan en zet de pan in de oven. Temper de oven na een half uur naar 160ºC en laat het vlees circa 1 uur garen. Serveer het vlees bijvoorbeeld met couscous of bulgur en gegrilde groenten.