Hachee met spätzle en paddenstoelen
langer dan 60 minuten
Sudderen
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Winter

Ingrediënten

500 g hacheevlees, 500 g gesneden uien (of kant-en-klare hachee van je Keurslager)
200 g kastanjechampignons (in partjes gesneden)
1 dl kalfsfond
50 g boter
5 dl runderbouillon (pot)
1 dl azijn
3 dl rode wijn
300 g spätzle
100 g geraspte gruyèrekaas
1 dl room
2 sjalotjes (gesnipperd)
1 teen knoflook (uitgeperst)

Bereidingswijze

Stap 1.
Breng het vlees flink op smaak met peper en zout. Smelt de boter en laat deze iets kleuren, braad nu hier het vlees mooi goudbruin in aan en voeg de uien toe.

Stap 2.
Blus het vlees daarna af met de azijn, wijn en de specerijen uit het hacheepakket. Voeg vervolgens de fond en bouillon toe en laat het vlees ongeveer 3 uur zacht sudderen. Voeg warm water toe als het te droog dreigt te worden.

Stap 3.
Fruit de sjalotjes glazig zonder te kleuren. Voeg de knoflook toe en de kastanjechampignons. Bak een paar minuten door en blus dan af met de room. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4.
Kook de spätzle gaar in de bouillon en stoom ze droog door het vergiet boven de hete pan te hangen. Meng de spätzle met de romige paddenstoeltjes en voeg de kaas toe. Doe de spätzle in een diep bord en serveer er de hachee bij.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!