Half-om-half gehakt met Sunny-Side-Up Egg
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Gehakt
Overig
Herfst

Ingrediënten

  • 500 g half-om-half gehakt
  • 350 g pandanrijst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 el oestersaus
  • 3 el sesamolie
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 5 el olijfolie
  • 4 eieren
  • 80 g roomboter, in blokjes
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Doe de oestersaus en 2 eetlepels sesamolie erbij en laat het gehakt gaar worden en het vocht grotendeels verdampen.
  3. Veeg de paddenstoelen met een borsteltje schoon en snijd ze grof. Verhit 1 eetlepel olijfolie met 1 eetlepel sesamolie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen lichtbruin. Breng ze op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm de overige 2 eetlepels olijfolie en bak hierin 4 eitjes Sunny-Side-Up (spiegelei).
  5. Verdeel eerst de rijst over de vier kommen en direct daarna de klontjes roomboter, zodat deze smelten door de warmte van de rijst.
  6. Schep overal wat rul gebakken gehakt en paddenstoelen bij en leg er tot slot het gebakken eitje op.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 945 KCAL (3.939 KJ). VET: 73 G (WAARVAN 47 G ONVERZADIGD). EIWIT: 35 G. KOOLHYDRATEN: 38 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!