Ham-kaaskroketten
langer dan 60 minuten
Frituren
4 personen
Tussengerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 150 g parmaham
  • 150 g belegen kaas
  • 50 g boter
  • 160 g bloem
  • 1 ui, fijngesneden
  • Halve theelepel kerriepoeder
  • Halve theelepel paprikapoeder
  • 600 ml bouillon, van bouillonblokje (kip)
  • 3 takjes peterselie, fijngehakt
  • 2 eieren, alleen het wit
  • 250 g panko (Japans broodkruim)
  • 2 liter frituurolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui. Doe de kerrie­ en de paprikapoeder erbij en daarna 60 gram bloem. Laat dit al roerend in ongeveer 2 minuten gaar wor­den in de pan.
  2. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Kook de bouillon. Snijd de parmaham in kleine stukjes en rasp de kaas. Als het mengsel afgekoeld is, voeg je een deel van de hete bouillon toe en meng het geheel met een gar­de door elkaar. Zet de pan weer op het vuur en schenk de resteren­de bouillon erbij. Voeg vervolgens de kaas en de parmaham toe en ten slotte de gehakte peterselie en roer dit goed door. Breng op smaak met peper en zout en laat dit afgedekt afkoelen in de koel­ kast (minimaal 1 uur).
  3. Verdeel het mengsel in 8 delen en vorm daar kroketten van. Doe 100 gram bloem, ei en panko op 3 verschillende borden. Haal de kroketten eerst door de bloem, klop de overtollige bloem eraf. Haal de kroketten vervolgens door het eiwit en tot slot door de panko.
  4. Verhit de frituurolie tot 180 °C. Frituur 4 kroketten tegelijk in ongeveer 4 minuten mooi bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Voedingswaarde per persoon
860 kcal (3610 kj). eiwit: 34 g. vet: 50 g (waarvan 32 g onverzadigd). koolhydraten: 68 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!