Ham met witte bonen in tomatensaus
0-20 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

circa 400 gram gekookte ham, in dikke plakken
in flinke ui
4 eetl. olijfolie
1 zak of pak gesneden soepgroenten, vers of uit de diepvries (circa 400 gram)
2 theel. gedroogde gemengde Italiaanse kruiden
1 grote pot of groot blik witte bonen in tomatensaus (800 gram)
zout en peper

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de ham in reepjes of blokjes of vraag de slager dit voor u te doen. Snipper de ui. Verhit de olie in een grote koekenpan of braadpan en laat de ham, de ui, de groenten en de kruiden regelmatig omscheppend fruiten tot het mengsel net begint te kleuren.

Stap 2
Schep de witte boontjes in tomatensaus door het hammengsel en laat met het deksel op de pan 5 minuten stoven. Schep in die tijd een paar keer om. Breng op smaak met wat zout en peper en zet de pan op tafel. Eet er desgewenst sla bij.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!