Hamburger Bermuda
0-20 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Internationaal

Ingrediënten

500 gram rundergehakt
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries)
1/2 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries)
1 groene paprika, in miniblokjes gesneden
mespuntje cayennepeper of enkele druppels tabasco
1/2 theel. worchestersaus
1 eetl. tomatenketchup
1 ei
1 eetl. bloem
peper en zout
4 plakken ananas
1/2 eetl. paprikapoeder
1 eetl. poedersuiker
zonnebloemolie

Bereidingswijze

Stap 1
Snipper de ui en de knoflook. Meng alle ingrediënten behalve ananas, paprikapoeder, poedersuiker en zonnebloemolie door het gehakt.

Stap 2
Verdeel het gehaktmengsel in vieren. Rol elk deel tot een bal en druk deze plat zoals een hamburger. Bestrijk de hamburgers met olie en rooster ze in 5-6 minuten per kant goudbruin en gaar.

Stap 3
Bestrooi de ananasplakken met een mengsel van paprikapoeder en poedersuiker en rooster ze aan beide zijden goudbruin. Serveer ze op de hamburgers.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!