Ingrediënten
500 gram rundergehakt
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries)
1/2 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries)
1 groene paprika, in miniblokjes gesneden
mespuntje cayennepeper of enkele druppels tabasco
1/2 theel. worchestersaus
1 eetl. tomatenketchup
1 ei
1 eetl. bloem
peper en zout
4 plakken ananas
1/2 eetl. paprikapoeder
1 eetl. poedersuiker
zonnebloemolie
Bereidingswijze
Stap 1
Snipper de ui en de knoflook. Meng alle ingrediënten behalve ananas, paprikapoeder, poedersuiker en zonnebloemolie door het gehakt.
Stap 2
Verdeel het gehaktmengsel in vieren. Rol elk deel tot een bal en druk deze plat zoals een hamburger. Bestrijk de hamburgers met olie en rooster ze in 5-6 minuten per kant goudbruin en gaar.
Stap 3
Bestrooi de ananasplakken met een mengsel van paprikapoeder en poedersuiker en rooster ze aan beide zijden goudbruin. Serveer ze op de hamburgers.