Hamburger Caesar
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Lunch
Kip
Overig
Zomer
Ingrediënten
- 600 g kippengehakt
- 4 plakjes pancetta
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 6 el amandelmeel
- 1 ei
- 3 el gehakte peterselie
- 1 el citroensap
- ½ el gerookte paprikapoeder
- 4 hamburgerbroodjes
- krop sla, enkele blaadjes
- 4 el citroenmayonaise
- 4 el zure room
- 3 ansjovisfilets, in stukjes
- 50 g Parmezaanse kaas, vlokken
- peper en zout
Bereidingswijze
- Meng het gehakt met de ui, de helft van de knoflook, 4 el amandelmeel, het ei, peterselie, citroensap en paprikapoeder. Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout.
- Verdeel het mengsel in 4 delen, rol er ballen van, druk ze voorzichtig plat en haal ze door 2 el amandelmeel.
- Bak de kiphamburgers in een koekenpan (of op de BBQ) aan beide zijden bruin en gaar ze vanbinnen. Bak de plakjes pancetta krokant op de BBQ of in een antiaanbakpan.
- Maak de dressing door citroenmayonaise te mengen met de zure room, de ansjovisfilets en de resterende knoflook.
- Snijd de broodjes doormidden. Leg op de onderste helft van het broodje een paar blaadjes sla, royaal Parmezaanse kaasvlokken en daarbovenop de kiphamburger.
- Besmeer de hamburger met de Caesardressing, leg de uitgebakken pancetta erbovenop en tot slot de bovenkant van het broodje.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 720 KCAL (3025 KJ). EIWIT: 51 G. VET: 44 G (WAARVAN 33 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 29 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!