Hamburger Caprese
20-40 minuten
Oven
4 personen
Lunch
Gehakt
Overig
Zomer
Ingrediënten
- 600 g rundergehakt
- 4 ciabatta (afbak) broodjes
- 2 sneetjes wit casinobrood, zonder korstjes
- 1 dl melk
- 2 el tomatenketchup
- 125 g mozzarella, in plakken
- 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
- 4 el groene pesto
- 1 vleestomaat, in niet te dikke plakken
- 2 takjes basilicum, de blaadjes
- 40 g rucola
- peper en zout
Bereidingswijze
- Week de sneetjes brood in de melk en meng dit door het gehakt met de tomatenketchup en de lente-ui. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Maak van het gehaktmengsel 4 gelijke delen, rol er 4 ballen van en druk ze zachtjes plat.
- Gril de burgers op de barbecue (of in een grillpan) mooi bruin aan de buitenkant en net gaar vanbinnen. Leg op elke hamburger een plakje tomaat en een plak mozzarella en laat het geheel even rusten onder aluminiumfolie zodat de mozzarella een beetje smelt (kan ook in een warme oven of barbecue).
- Snijd de ciabattabroodjes doormidden. Besmeer de onderste helft met een flinke lepel pesto, leg er wat rucola op en vervolgens de hamburger met de tomaat en gesmolten mozzarella.
- Bestrooi de mozzarella eventueel met 1 of meerdere blaadjes basilicum, leg de bovenkant van het ciabattabroodje erop en serveer het.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 735 KCAL (3085 KJ). EIWIT: 44 G. VET: 39 G (WAARVAN 23 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 50 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!