Ingrediënten
4 grote hamburgers
40 gram braadboter + desgewenst een klontje extra
zout en versgemalen peper
1 ui
1 appel
50 gram rozijnen
2 tl. kerriepoeder
1/4 liter kippenbouillon van 1/2 tablet
allesbinder of aangeroerde maïzena
Bereidingswijze
Bak de hamburgers in circa 4 minuten per kant op halfhoog vuur bruin in de hete braadboter. Bestrooi ze met wat zout en peper en houd ze afgedekt warm. Snipper intussen de ui en snijd de appel in blokjes. Doe desgewenst een extra klontje boter in de pan en laat de ui omscheppend glazig fruiten. Laat de appelblokjes kort mee fruiten. Schep de rozijnen en het kerriepoeder door het mengsel in de pan. Blus af met de bouillon, breng de saus aan de kook en laat circa 5 minuten zachtjes koken.
Breng de saus met allesbinder of maïzena op de gewenste dikte en proef of er nog zout en/of peper bij moet. Roer het uitgelopen vocht van de hamburgers door de saus en laat de hamburgers kort in de saus doorwarmen. Lekker met rijst, pasta, aardappelpuree of gekookte aardappelen en groenten of sla naar keuze.