Hamburgersterren op brioche met zoetzuur van rode kool
20-40 minuten
Gourmet/Fondue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 60 g paneermeel
  • ½ tl 5 spices
  • 12 sneetjes mini briochebrood
  • 100 g rode kool, in blokjes gesneden (kant-en-klaar)
  • 1 perzik (kleine partjes)
  • 2 mini-komkommers (dunne plakjes)
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 150 ml natuurazijn
  • 1 steranijs, geplet
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 75 g suiker
  • 4 el tomatenketchup
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met het ei, 40 g paneermeel, 5 spices, peper en zout. Druk het vlees uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik en steek er met behulp van een vormpje sterretjes uit. Leg ze op een plank met de resterende paneermeel zodat ze niet blijven plakken.
  2. Verwarm de azijn met de suiker, steranijs en kaneelpoeder. Roer totdat de suiker is opgelost en laat het afkoelen.
  3. Haal de steranijs eruit en voeg het limoensap toe.
  4. Leg de rode kool, perzik en komkommerpartjes op een schaal en besprenkel het geheel met de zoetzure saus en de limoenrasp.
  5. Bak de hamburgersterren in de olijfolie in de gourmetpannetjes in ongeveer 5 minuten gaar.
  6. Serveer ze op een sneetje brioche met het zoetzuur van rode kool en eventueel wat tomatenketchup.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 620 KCAL (2605 KJ). EIWIT: 23 G. VET: 24 G (WAARVAN 16 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 75 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!