Hamlapjes met chorizo en zuurkoolstamppot
0-20 minuten
Sudderen
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

400 g hamlapjes in blokjes
200 g chorizo in blokjes
zout en peper
olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
1 rode paprika in blokjes
1 tl. milde paprikapoeder
1 el. tomatenpuree
1 dl witte wijn

Voor de stamppot:
500 g aardappels, geschild en in blokjes
1 dl crème fraîche
500 g zuurkool, voorgekookt

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met wat zout en peper. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de vleesblokjes rondom aan, voeg de chorizo, ui en paprika blokjes toe en bak alles om en om. Voeg paprikapoeder en tomatenpuree toe en laat even meebakken, blus af met de wijn. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat nog 15 minuten pruttelen.

Kook ondertussen de aardappels in ruim water met zout gaar en pureer ze. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de zuurkool apart in een pan of magnetron, laat uitlekken en vermeng met de puree. Dien op met het vleesgerecht.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!