Ingrediënten
400 g hamlapjes in blokjes
200 g chorizo in blokjes
zout en peper
olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
1 rode paprika in blokjes
1 tl. milde paprikapoeder
1 el. tomatenpuree
1 dl witte wijn
Voor de stamppot:
500 g aardappels, geschild en in blokjes
1 dl crème fraîche
500 g zuurkool, voorgekookt
Bereidingswijze
Bestrooi het vlees met wat zout en peper. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de vleesblokjes rondom aan, voeg de chorizo, ui en paprika blokjes toe en bak alles om en om. Voeg paprikapoeder en tomatenpuree toe en laat even meebakken, blus af met de wijn. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat nog 15 minuten pruttelen.
Kook ondertussen de aardappels in ruim water met zout gaar en pureer ze. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de zuurkool apart in een pan of magnetron, laat uitlekken en vermeng met de puree. Dien op met het vleesgerecht.