Ingrediënten
4 hamlappen van ca 150 g per stuk
40 g braadboter
out en versgemalen peper
Voor de saus:
50 g pijnboompitten
500 g tomaten
1 rode paprika
2 el. olijfolie
1 tl. gemengde gedroogde italiaanse kruiden
1 glas witte wijn
2 el. rode pesto
zout en versgemalen peper
2 el. fijngehakte peterselie
Bereidingswijze
Maak eerst de saus. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze op een bord afkoelen. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de steelaanzetten en snijd de tomatenkwarten in blokjes. Snijd de paprika in vieren, verwijder de steelaanzet, de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de kwarten in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en laat de paprikablokjes en de kruiden omscheppend kort bakken. Voeg de tomaatblokjes met het vocht en de zaadjes toe en laat kort meebakken. Blus af met de wijn, breng aan de kook en laat kort koken. Roer de pesto door de saus en breng verder op smaak met wat zout en peper.
Laat de hamlappen op kamertemperatuur komen. Verhit de boter in een koekenpan en braad de hamlappen in circa 4 minuten per kant mooi bruin. Voeg de rode saus toe en laat op laag vuur nog 8 minuten stoven. Bestrooi voor het serveren met de peterselie en de geroosterde pijnboompitten. Lekker met rijst of pasta.