Hamlappen met tomaten in de römertopf
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

700 g hamlappen
römertopf
zout en peper
1 grote ui, in ringen
500 g trostomaten, in plakken
1 el gedroogde oregano
2 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
5 dl kippenbouillon van tablet

Bereidingswijze

Stap 1
Zet de römertopf minstens 10 minuten onder water. Bestrooi de hamlappen met zout en peper. Leg het vlees in de römertopf en leg de uiringen en de tomatenplakken er op. Bestrooi met de oregano en giet de olie en azijn erover. Giet als laatste de bouillon erbij en leg het deksel op de römertopf.

Stap 2
Zet de römertopf in de koude oven, stel de oven in op 180ºC en laat het vlees circa 2 uur garen. Serveer het vlees met de tomatenjus en bijvoorbeeld rijst en sla.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!