Ingrediënten
250 g gekookte ham
2 blaadjes gelatine
2 el. mayonaise
2 el. zure room
1 el. mosterd
zout en peper
halve krop sla gewassen en gedroogd
2 el. olijfolie
1 el. balsamicoazijn
peper en zout
1 hard gekookt ei in 4 parten
een paar takjes kervel of bieslook
Bereidingswijze
Laat in koud water de gelatine 10 minuten weken. Breng een halve deciliter water aan de kook, haal de pan van het vuur en los hierin de gelatine op. Laat verder afkoelen.
Houd een mooie plak ham achter voor de garnering en doe de rest van de ham met de mayonaise, zure room en mosterd in de keukenmachine en klop dit tot een glad mengsel. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg de afgekoelde gelatine toe en roer dit er goed door. Vet 4 kleine of 1 grote vorm in met een beetje olie en doe de mousse erin. Laat de mousse circa een uur in de koelkast opstijven.
Maak vier bordjes op met de sla en bedruppel met een beetje olie en balsamicoazijn, maal er wat peper over en stort de mousse op de sla. Dit gaat het makkelijkst door de vormpjes aan de bovenkant langs de rand los te snijden en de vorm even in warm water te dompelen. Garneer verder met partjes ei, verse kruiden en de rest van de ham.