Hamschijf uit de oven
0-20 minuten
Oven
6 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

1 kg hamschijf
2 eetlepels boter
2 eetlepels olie
1 biologische pompoen, in stukken
2 rode uien, grof gesneden
0,5 liter droge cider
2 takken tijm
1 tak rozemarijn
1 kruidnagel
3 eetlepels honing-mosterdsaus

Bereidingswijze

Stap1.
Verwarm de oven tot 160 graden. Braad het vlees in een braadpan fel aan in de boter en de olie. Haal het vlees uit de pan en fruit in hetzelfde vet de pompoen en de ui. Doe het vlees terug, giet de cider erbij, voeg de verse kruiden en de kruid nagel met wat zout toe. Sluit de pan, plaats deze 2 uur in de oven en draai elk half uur het vlees om.

Stap 2.
Verwijder de takjes en de kruidnagel en roer vlak voor het serveren de honing­ mosterdsaus erdoorheen.

Lekker met citroenrisotto

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!