Ingrediënten
150 g gekookte achterham
1 el boter
2 el bloem
125 ml warme melk
zout en versgemalen peper
mespunt paprikapoeder
1 eidooier
2 eiwitten
1 el boter
4 kleine soufflévormpjes of bekertjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Pureer de ham in de keukenmachine. Laat de boter smelten in een pan en roer de bloem erdoor. Roer de melk er met een garde langzaam bij tot het een dikke saus is. Laat een minuut al roerend doorkoken. Schep van het vuur de hampuree erdoor en breng het geheel op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Vet de vormpjes goed in met boter en bestuif met een beetje bloem. Roer de eidooiers door de saus. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout in een brandschone kom en schep dit voorzichtig door de saus. Verdeel deze massa over de vormpjes en bak ze in circa 20 minuten gaar. Open de deur niet tijdens het bakken, de soufflés zullen dan inzakken. Serveer direct uit de oven.