Harissa kip met za’atar friet en kardemommayonaise
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Marokkaans

Ingrediënten

  • 4 kippenpoten
  • 1 kilo zoete aardappel
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels za’atar
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels kardemom
  • 1 theelepel honing
  • Half bosje platte peterselie, grof gehakt

VOOR DE MARINADE

  • 2 eetlepels harissa
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Sap van een limoen
  • Rasp van een limoen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Meng de harissa met 2 eetlepels olijfolie, peper, zout, limoensap en -rasp en besmeer hiermee de kippenpoten. Laat dit minimaal een uur marineren.
  2. Leg de kippenpoten in een ovenschaal en bak ze in ongeveer 40 minuten gaar en krokant.
  3. Veeg de zoete aardappel schoon en snijd er frieten van. Meng ze met de zonnebloemolie, bestrooi ze met wat zout en verdeel ze over een ovenbakplaat. Bak ze bij de kippenpoten in ongeveer 20 minuten krokant en keer ze tussentijds een keer om. Bestrooi de friet tot slot met de za’atar.
  4. Roer de kardemom met de honing door de mayonaise.
  5. Serveer de kip met friet en mayonaise en bestrooi het geheel met de peterselie.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1070 KCAL (4495 KJ). EIWIT: 36 G. VET: 75 G (WAARVAN 60 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 59 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!