Hartige herfsttaart met gehaktballetjes en rookworst
40-60 minuten
Oven
6 personen
Lunch
Varken
Nederlands
Herfst

Ingrediënten

  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 1 rookworst (140 gram)
  • 500 g flespompoen
  • 2 rode uien
  • 5 eieren
  • 200 g halfvolle kwark
  • 1 el komijnpoeder
  • 300 g hartige taartdeeg (grote lap)
  • 4 takjes peterselie
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Schil de flespompoen en snijd deze in blokjes van 1 cm. Meng het gehakt met 1 ei en een halve eetlepel komijnpoeder, voeg peper en zout naar smaak toe en draai er balletjes van 2 cm van. Bak deze rondom bruin, maar niet gaar.
  3. Schil de ui en snijd deze in 8 parten. Giet 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en laat de pompoen en de ui in 15 minuten op zacht vuur gaar worden.
  4. Bekleed een quichevorm met het hartige taartdeeg.
  5. Klop de kwark, de 4 eieren, een halve eetlepel komijn, en peper en zout luchtig in een kom.
  6. Verdeel de partjes ui, de pompoenblokjes en plakjes rookworst over het deeg. Giet het kwarkmengsel eroverheen.
  7. Verdeel de gehaktballetjes over de taart en bak de taart 20 minuten op 200 graden en daarna nog 20 minuten op 180 graden. Strooi de fijngehakte peterselie eroverheen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 791 KCAL (3295 KJ). EIWIT: 45 G. VET: 47 G (WAARVAN 32 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 44 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!