Hartige oliebollen met ham en kaas
langer dan 60 minuten
Frituren
Hapjes/Amuse
Vleeswaren
Overig
Kerst

Ingrediënten

250 g gekookte ham, fijngesneden
250 g geraspte oude kaas
1 pak oliebollenmix
Frituurolie
4 bosuitjes, in kleine ringetjes

Bereidingswijze

Stap 1.
Doe de mix in een beslagkom en maak er volgens de aanwijzingen op de verpakking een glad beslag van. Roer de ham en kaas erdoorheen.

Stap 2.
Laat het beslag in de kom, afgedekt met plastic, rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken, niet meer door.

Stap 3.
Verhit de olie tot 180 graden. Schep met een ijslepel bolletjes beslag en laat die in de hete olie glijden. Keer ze halverwege om. Bak de oliebollen in ongeveer 6 minuten rondom bruin. En bak er niet meer dan 3 á 4 tegelijk! Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met grof zeezout en de bosui.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!