Hartige soesjes, basisrecept
langer dan 60 minuten
Oven
8 personen
Hapjes/Amuse
Nederlands

Ingrediënten

  • 100 ml melk
  • 100 g roomboter
  • 100 g patentbloem
  • 4 eieren
  • Zout
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Breng 100 ml water aan de kook met de melk, een snufje zout en boter, totdat de boter gesmolten is.
  3. Haal de pan van het vuur en doe in één keer de gezeefde bloem erbij. Zet het pannetje terug op het fornuis en roer flink met een houten spatel zodat de bloem gaar kan worden. Je zult zien dat het een soort bal gaat worden die makkelijk loslaat van de bodem.
  4. Laat het soezendeeg 5 minuten afkoelen en meng de eieren er één voor één doorheen, tot het beslag mooi gaat glanzen.
  5. Doe het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje.
  6. Bekleed een bakblik met bakpapier en spuit hier gelijke hoopjes deeg op. Niet te dicht bij elkaar, want het deeg zet uit bij het bakken.
  7. Bak de soezen in het midden van de oven in 25 minuten mooi luchtig en goudbruin. Houd de ovendeur al die tijd dicht.
  8. Laat de soezen op een rooster afkoelen. Knip de soezen vervolgens open en vul ze.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!