Hartige soesjes ei-crème met rookvlees
langer dan 60 minuten
Overig
8 personen
Hapjes/Amuse
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 6 gekookte eieren
  • 100 g roomboter
  • 8 eetlepels slagroom
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels gembersiroop
  • 50 g rookvlees, in hele kleine stukjes
  • 10 sprieten bieslook (6 heel fijn gesneden en 4 als sprietjes voor versiering)
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Basisrecept hartige soesjes

  1. Pel de eieren, halveer ze en haal het eigeel eruit. Maak het eigeel heel fijn en roer dit door de boter samen met slagroom, kerriepoeder, gembersiroop, het rookvlees en peper en zout naar smaak.
  2. Doe de vulling in een spuitzak en spuit hoopjes in de opengeknipte soesjes.
  3. Verkruimel het eiwit met bieslook en strooi dit eroverheen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!