Ingrediënten
1 fijne runderrookworst
6 a 8 plakken hartige taartdeeg
1 kleine bloemkool, in roosjes verdeeld
4 eieren
200 ml slagroom
Zout en versgemalen peper
1 tl kummelzaad
Snufje vers geraspte nootmuskaat
Bereidingswijze
Wel de rookworst 15 minuten in water tegen de kook aan. Laat het deeg ontdooien en bekleed er een lage taartvorm van 28 cm mee. Snijd de randen rondom bij en zet tot later gebruik in de koelkast. Blancheer de bloemkool roosjes in water met zout een minuut en spoel ze onder de koude kraan af. Laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de worst in dunne plakjes of blokjes. Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper, kummelzaadjes en nootmuskaat. Verdeel de bloemkool en worst over de taartvorm en giet het eimengsel er over. Schud een beetje met de vorm zodat het ei zich goed verdeelt. Bak de taart in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.