Ingrediënten
500 g half-om-half gehakt
100 g ontbijtspek
5 velletjes filodeeg (diepvries)
50 g gesmolten boter om te bestrijken
1 steel prei
2 el olie
2 tl kerrie
2 eieren
2 dl kookroom
zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200ºC. Laat de velletjes filodeeg ontdooien. Bestrijk het bovenste velletje met de gesmolten boter en leg het in de vorm. Ga zo door met de volgende velletjes en leg ze wat slordig en elkaar overlappend in de vorm. Zet de vorm 10 minuten in de oven tot het deeg licht begint te kleuren. Neem de vorm uit de oven.
Snijd intussen de prei in ringetjes, was ze zorgvuldig en laat goed uitlekken.
Verhit de olie in een koekenpan en laat de prei met de kerrie omscheppend een paar minuten fruiten. Voeg het gehakt toe en roerbak tot het niet meer rood is. Schep het mengsel uit de pan en laat het iets afkoelen.
Klop de eieren los met de room en wat zout en peper. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van voorgebakken filodeeg. Giet er de eierroom over. Dek af met de plakjes ontbijtspek. Zet de taart nog 20-30 minuten terug in de oven tot de vulling gestold en het spek mooi krokant is. Eet de taart warm of lauwwarm. Als hoofdgerecht past er een salade bij.