Hasselback-kip met cajunkruiden
40-60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Bijgerecht
Kip
Nederlands
Barbecue

Ingrediënten

  • 4 kipfilets à 150 g
  • 6 plakjes boerenkaas, gehalveerd
  • 2 rode paprika’s, in dunne plakjes gesneden
  • 2 groene paprika’s, in dunne plakjes gesneden
  • 2 witte uien, in dunne plakjes gesneden
  • Olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels cajunkruiden
  • 2 eetlepels platte peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan en richt hem in voor indirecte bereiding (zie video op www.keurslager.nl/indirect-garen).
  2. Leg de kipfilets op een snijplank en maak 5 inkepingen in elke filet, zorg ervoor dat de filet niet volledig doorgesneden wordt. Sprenkel 2 eetlepels olie over de kip en wrijf het vlees in met de fijngesneden knoflook en de cajunkruiden. Vul elke inkeping met een plakje kaas, rode en groene paprika en ui.
  3. Zorg dat de barbecue rond de 150 graden blijft. Plaats de kipfilets op het rooster van de barbecue en gaar ze tot een kerntemperatuur van 70 graden (ongeveer 25 minuten). Garneer met peterselie en serveer.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 415 KCAL (1745 KJ). EIWIT: 44 G. VET: 21 G (WAARVAN 12 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 10 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!