Hazelnootpaté
langer dan 60 minuten
Oven
6 personen
Voorgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 400 g hamlappen
  • 150 g speklapjes
  • 250 g varkenslever
  • 150 g ontbijtspek (vleeswaren)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 100 ml slagroom
  • 50 g hazelnoten, zonder vlies
  • 1 ei
  • 2 eetlepels port
  • Worcestersaus
  • Boter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de hamlappen, speklapjes en de lever klein en maal ze in een keukenmachine fijn op de gewenste grofheid. Smelt 25 gram boter en fruit de ui en knoflook zachtjes 3 minuten. Voeg de room toe en laat het mengsel afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Hak de hazelnoten grof en rooster ze even droog in een pan. Meng in een kom het vlees, uienmengsel, noten en ei door elkaar. Goed op smaak brengen met port, peper en zout en wat druppels worcestersaus.
  4. Bekleed een paté- of cakevorm met de plakjes ontbijtspek, laat de uiteinden over de rand hangen. Schep het vleesmengsel in de vorm en vouw het spek erover. Dek de vorm af met een deksel of aluminiumfolie.
  5. Zet de vorm in een braadslee met heet water (water tot halverwege de vorm) en laat de paté in ongeveer 1,5 uur in de oven gaar worden. Haal de vorm uit de oven en laat de paté afkoelen.

Voedingswaarde per persoon
460 KCAL (1930 KJ). EIWIT: 35 G. VET: 34 G (WAARVAN 21 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 3 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!