Ingrediënten
3-4 hazenrugfilets (samen circa 750 g)
50 g braadboter
Zout en versgemalen peper
1 kleine ui
1 theel. fijngehakte verse of 1/2 theel. gedroogde tijm
2 dl wildfond (uit een pot)
1 wijnglas rode port
2 dl kookroom
Bereidingswijze
Stap 1.
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verhit de braadboter in een pan met een dikke bodem en braad het vlees rondom bruin en rosé. De juiste braadtijd bedraagt circa 8 minuten en is afhankelijk van de dikte en de gewenste graad van gaarheid.
Stap 2.
De oven voorverwarmen op 160C. Na het aanbraden een vleesthermometer in het midden van het vlees steken en laten braden tot de thermometer 52C aanwijst.
Stap 3.
Bestrooi met wat zout en peper en laat de hazenrug losjes afgedekt met aluminiumfolie circa 10 minuten rusten.
Stap 4.
Snipper de ui en laat met de tijm in het braadvet glazig fruiten. Blus af met de fond, de port en de room en laat de saus op hoog vuur circa 5 minuten inkoken. Breng op smaak met wat zout en peper.
Stap 5.
Snijd het vlees in schuine plakken en leg die op voorverwarmde borden. Schep er de portsaus over.