Ingrediënten
1 braadkip
30 g boter
1 takje rozemarijn
50 ml droge witte wijn
100 ml kippenbouillon
25 ml olijfolie
Voor de vulling:
4 kippenlevertjes, fijngesneden
150 g gehakt, half-om-half
150 g gekookte ham, fijngesneden
2 eetlepels paneermeel
1 ei
1 appel, geschild en in blokjes
Halve theelepel nootmuskaat
1 kruidnagel, fijngestampt in een vijzel
50 g Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor tot 180 graden. Meng alle ingrediënten voor de vulling en vul de kip met het mengsel. Steek met cocktailprikkers de opening goed dicht, zodat de vulling er niet uit kan.
Stap 2.
Verhit de boter met de olie en rozemarijn in een braadslee (of een voor de oven geschikte braadpan) en bak de kip hierin rondom bruin. Blus af met de witte wijn en kippenbouillon.
Stap 3.
Zet de pan in de oven en braad de kip in ongeveer 70 minuten gaar. Draai de kip af en toe om en bedruip hem regelmatig met wat (braad)vocht.