Ingrediënten
800 g hertenfilet (uit de bovenbil)
200 g dikke plakken bacon
2 theelepels venkelpoeder
3 eetlepels bloem
5 eetlepels olijfolie
2 uien, in halve ringen
400 ml moscato d’asti (of een andere zoete mousserende wijn)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
Halve theelepel saffraandraadjes
1 venkelknol, in flinterdunne plakjes
300 g pappardelle
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor tot 160 graden. Meng het venkelpoeder met de bloem, besmeer hiermee het vlees en bestrooi het met peper en zout.
Stap 2.
Verwarm de olijfolie in een braadpan (geschikt voor de oven) en bak hierin de hertenfilet rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en bekleed het met de plakjes bacon.
Stap 3.
Bak in hetzelfde braadvocht de ui glazig. Blus de ui af met de wijn en voeg de tomatenblokjes en saffraan toe. Breng het geheel aan de kook en leg dan het vlees in het vocht, met de bacon aan de bovenkant. Zet de braadpan zonder deksel in de voorverwarmde oven en laat het vlees 20-25 minuten verder garen totdat het van binnen mooi rosé is.
Stap 4.
Haal de pan uit de oven en leg het vlees op een snijplank. Laat het 15 minuten rusten. Kook ondertussen de saus iets in en bereid de pappardelle volgens de beschrijving op de verpakking.
Stap 5.
Meng de pappardelle met de saus en verdeel dit over vier borden. Snijd het vlees in mooie plakken en drapeer deze over de pasta. Garneer het geheel met de venkel.