Hertenbiefstuk met cranberrysaus en zoete aardappel met brie
40-60 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Wild
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 4 hertenbiefstukjes (à 150 g/st)
  • 2 el roomboter
  • 150 g verse cranberries
  • 100 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 50 ml honing
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Dep de hertenbiefstukjes droog en bestrooi ze met peper en zout. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak ze aan beide zijden elk in circa 3 minuten goudbruin. Haal ze uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie en laat het vlees 5 minuten rusten.
  2. Verwarm de cranberries samen met de sinaasappelsap en de honing tot de cranberries open beginnen te knappen.
  3. Haal het pannetje van het vuur en roer met een garde stevig door de saus.
  4. Maak de borden op met de biefstuk, zoete aardappel en brie en verdeel wat van de saus over het vlees.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 295 KCAL (1227 KJ). VET 15,9 G (WAARVAN 8,6 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN 4,2 G. EIWIT 32,9 G. VEZELS 1,4 G.

Onze tip voor een lekker bijgerecht: zoete aardappel met brie.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!