Ingrediënten
4 x hertenbiefstuk
2 el vloeibare boter
Zout en peper uit de molen
Voor de saus:
350 g cranberry’s
175 g rietsuiker
Sap en rasp van 2 schoongeschrobde mandarijnen
2 el rode port
2 mandarijnen
1 takje munt, alleen de blaadjes, gehakt
Bereidingswijze
Stap 1.
Breng de cranberry’s met de suiker, mandarijnensap, rasp en port in een sauspan aan de kook. Laat de cranberry’s in circa 20 minuten uit elkaar vallen, roer af en toe door de saus. Snijd de schil rondom van de laatste twee mandarijnen en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Roer de partjes samen met de munt door de saus.
Stap 2.
Verwarm de boter in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken rondom met zout en peper en bak ze rosé in circa 3 minuten per kant. Laat van het vuur nog 5 minuten afgedekt staan en serveer het vlees dan met de warme saus en bijvoorbeeld gebakken aardappelen.