Hertenbiefstuk met mandarijn en cranberry’s
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Wild
Overig
Kerst

Ingrediënten

4 x hertenbiefstuk
2 el vloeibare boter
Zout en peper uit de molen

Voor de saus:
350 g cranberry’s
175 g rietsuiker
Sap en rasp van 2 schoongeschrobde mandarijnen
2 el rode port
2 mandarijnen
1 takje munt, alleen de blaadjes, gehakt

Bereidingswijze

Stap 1.
Breng de cranberry’s met de suiker, mandarijnensap, rasp en port in een saus­pan aan de kook. Laat de cran­­­berry’s in circa 20 minuten uit elkaar vallen, roer af en toe door de saus. Snijd de schil rondom van de laatste twee mandarijnen en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Roer de partjes samen met de munt door de saus.

Stap 2.
Verwarm de boter in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken rondom met zout en peper en bak ze rosé in circa 3 minuten per kant. Laat van het vuur nog 5 minuten afgedekt staan en serveer het vlees dan met de warme saus en bijvoorbeeld gebakken aardappelen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!