Hertenbiefstuk met Pedro Ximénez-saus en wortelcrème
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Tussengerecht
Wild
Nederlands
Kerst
Ingrediënten
- 4 hertenbiefstukjes (elk 100 g)
- 90 g roomboter
- 400 ml gebonden kalfsjus
- 200 ml Pedro Ximénez sherry
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 bosje bospeen (250 g)
- 50 ml kookroom
- 100 g diepvries tuinerwtjes, ontdooid
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Schraap de bospeentjes en kook ze gaar in 9 tot 11 minuten. Pureer de wortel samen met 30 g roomboter en de kookroom tot een zachte crème.
- Smelt 30 g roomboter in een sauspan en fruit hierin de sjalot. Blus het af met de sherry en voeg de kalfsjus toe. Laat het geheel een derde inkoken en zeef de saus.
- Zorg dat de hertenbiefstukjes op kamertemperatuur zijn en dep ze droog. Bestrooi ze met peper en zout. Verhit in een koekenpan 30 g roomboter en schroei alle kanten van de biefstukjes dicht. Laat ze op laag vuur nog 3 minuten bakken en bedruip ze af en toe met de gesmolten boter.
- Doe de wortelcrème in een spuitzak en spuit mooie toefjes op elk bord. Leg er het biefstukje naast en schep de saus eroverheen. Garneer met tuinerwtjes (iets warm gemaakt in water) en eventueel cress.
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 488 KCAL (2027 KJ). VET: 29,6 G (WAARVAN 13,0 G ONVERZADIGD). EIWIT: 25,4 G. KOOLHYDRATEN: 16,2 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!