Hertenbiefstuk met vijgen
40-60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Wild
Nederlands
Herfst

Ingrediënten

  • 4 hertenbiefstukjes (à 125 g per stuk)
  • 500 g kruimige aardappelen
  • 250 g snijbonen
  • 200 ml port
  • 100 ml rode wijn
  • 200 ml wildfond
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 8 verse vijgen, gehalveerd
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 jeneverbessen
  • 4 takjes tijm
  • 1 bakje tuinkers
  • Plantaardige olie
  • Boter

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en kook ze in 25 minuten in ruim water gaar. Kook ondertussen ook de snijbonen in 3-4 minuten in ruim water beetgaar. Giet ze af en spoel ze na met koud water.
  2. Verwarm 100 ml olie met 50 gram boter in een pan en bak de biefstukken kort, zonder peper en zout, rondom mooi bruin. Houd het vlees van binnen goed rood. Haal de biefstukken uit de pan en laat ze rusten in aluminiumfolie.
  3. Voeg in dezelfde pan de port, rode wijn, wijnazijn en wildfond toe. Doe de kruidnagel, laurier, tijm en jeneverbessen erbij. Leg er de gehalveerde vijgen in. Breng het geheel aan de kook en kook dit tot een derde in.
  4. Haal de vijgen uit de pan en houd ze warm. Zet het vuur uit. Zeef het vocht en roer er met een garde 100 gram boter beetje bij beetje doorheen, zodat er een gladde, gebonden saus ontstaat.
  5. Pureer de afgegoten aardappelen met 100 gram boter tot een smeuïge puree en voeg tot slot de snijbonen en driekwart van de tuinkers toe. Serveer de hertenbiefstukken met de vijgen, saus, snijbonenpuree en de resterende tuinkers.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 543 KCAL
(2.264 KJ). EIWIT: 33 G. VET: 25 G (WAARVAN
7 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 36 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!