Hertenfilet met portsaus
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Wild
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

– 750 g hertenfilet
– 1 eiwit
– 1 sjalot, gesnipperd
– 200 ml rode port
– 300 ml rode wijn
– 1 kaneelstokje
– Schil van 1 sinaasappel (zonder het wit)
– 500 ml wildfond
– Maizena
– 1 eetlepel rode bessengelei
– Rodewijnazijn
– Roomboter en olijfolie
– 1 eetlepel versgemalen zwarte peper
– 1 eetlepel zeezout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 100 graden. Bestrijk het vlees met losgeklopt eiwit en rol het vlees door een mengsel van zwarte peper en zeezout.
  2. Verhit 2 eetlepels olie en 30 gram roomboter in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin en voeg op het laatst nog eens 20 gram roomboter toe.
  3. Zet het vlees 80 minuten in de oven tot de kerntemperatuur 50 graden is.
  4. Laat de sjalot met de port, de wijn, het kaneelstokje en de sinaasappelschil inkoken tot 1 deciliter.
  5. Voeg de wildfond toe en laat dit verder inkoken tot 2,5 deciliter. Zeef de saus en bind het geheel met maizena.
  6. Breng de saus op smaak met de rode bessengelei en rodewijnazijn.
  7. Dek het vlees af met aluminiumfolie, laat het 10 minuten rusten, snijd het vervolgens in plakken en serveer het met de saus.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 500 KCAL (2100 KJ). EIWIT: 48 G. VET: 22 G (WAARVAN 12 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 15 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!