Ingrediënten
2 stuks hertenrack (schoongemaakt)
1 takje rozemarijn
2 kleine sjalotten (gehalveerd)
4 rode bietjes afgekookt (in tonnetjes en kleine blokjes gesneden)
2 appeltjes geschild in blokjes gesneden (in tonnetjes en kleine blokjes gesneden)
40 g roomboter
1 eetlepel suiker
½ vanillestokje
1 bosje gemengde tuinkruiden
1 dl wildjus, 1 blaadje laurier
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 160C. Bak de hertenracks goudbruin aan in margarine, voeg hier het takje rozemarijn en de sjalotjes aan toe. Zet de pan nu 12 minuten in de oven.
Stap 2.
Kook de wildjus met het blaadje laurier in tot een halve deciliter. Stoof de bietjes en de appel met een klontje roomboter, de suiker en het leeggeschraapte vanillestokje.
Stap 3.
Leg op een voorverwarmd bord de rode bietjes en appel. Snijd de hertenracks in mooie koteletjes en leg deze op het midden van het bord. Druppel de ingekookte wildjus er omheen en garneer met de verse kruiden.