Hertenstoof met rode port, kruidkoek en gnocchi
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Wild
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 1 kg hertenstoofvlees
  • 3 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 100 g roomboter
  • 1 winterpeen, in blokjes
  • 1 pastinaak, in blokjes
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 300 ml rode port
  • 1 dl rodewijnazijn
  • 8 g tijm, geritst
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 kaneelstokje
  • 500 ml rund- of wildbouillon
  • 3 plakken kruidkoek
  • Peper en zout

Benodigdheden gnocchi met citroen

  • 400 g gnocchi
  • 2 el olijfolie met citroenaroma
  • Rasp van halve citroen

Bereidingswijze

  1. Bestrooi het vlees met peper, zout en bloem. Smelt de roomboter met de olijfolie in een braadpan en bak het stoofvlees in delen rondom bruin.
  2. Doe al het vlees weer in de pan en voeg winterpeen, pastinaak en rode uien toe. Roerbak het geheel en blus het af met de port en rodewijnazijn.
  3. Voeg tijm, laurierblaadjes en het kaneelstokje toe met de bouillon en stoof het geheel 3 uur op laag vuur of in een oven van 120 graden.
  4. Als het vlees gaar is verkruimel dan de kruidkoek door de stoof om het geheel te binden.
  5. Serveer de hertenstoof met gnocchi.

Bereiding Gnocchi met citroen

  1. Kook de gnocchi volgens de beschrijving op de verpakking.
  2. Giet de pasta af, roer de olijfolie erdoorheen en bestrooi het met de rasp van een halve citroen.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 886 KCAL (3710 KJ). VET: 32,9 G (WAARVAN 12,8 G ONVERZADIGD). EIWIT: 61,7 G. KOOLHYDRATEN: 60,9 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!