Hete bliksem met rookworst
40-60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 2 rookworsten
  • 500 g kruimige aardappels
  • 500 g appels (goudrenet)
  • 2 zoete uien, in ringen
  • Sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • Halve theelepel nootmuskaat
  • 1 bakje broccocress
  • Boter
  • Zout

Bereidingswijze

1. Kook de geschilde aardappels in 25 minuten in ruim water gaar. Schil ondertussen de appels en kook deze 5 minuten in water met het citroensap.
2. Verhit 20 gram boter in een pan, voeg de suiker toe en bak de ui erin mooi bruin.
3. Verwarm in 15 minuten de rookworst in water dat net niet kookt. Snijd de worst daarna in plakjes.
4. Giet de aardappels en appels af en pureer alles met 80 gram boter tot er een smeuïge puree ontstaat. Voeg naar smaak wat nootmuskaat en zout toe. Serveer de hete bliksem met de uienringen, rookworst en de broccocress.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 788 KCAL (3.308 KJ). EIWIT: 26 G.
VET: 51 G (WAARVAN 24 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 75 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!