Hollandse biefstuk met geitenkaasdressing en spruitjesstamppot
20-40 minuten
Stomen
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • ­4 biefstukken à 100 g
  • ­300 g spruiten
  • ­4 uien, grof gesneden
  • 500 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 20 g boter
  • ­Nootmuskaat
  • ­100 ml melk
  • ­2 eetlepels olijfolie

Voor de dressing:

  • ­150 g zachte geitenkaas
  • ­75 ml slagroom
  • ­1 theelepel fijngehakte citroentijmblaadjes
  • 1 theelepel citroenrasp en ­sap
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in ongeveer 15 mi­nuten gaar. Stoom de spruitjes ongeveer 10 minuten boven een bodempje water en fruit de ui in de boter.
  2. Meng de spruitjes met de ui en breng op smaak met zout en peper. Giet de aardappelen af en stamp ze grof. Voeg de nootmuskaat en melk toe. Roer het spruitjes­uienmengsel door de aardappelen en roer er de olijfolie doorheen.
  3. Meng alle ingredienten voor de dressing in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg eventueel wat lauw water toe als de dressing te dik is.
  4. Bak de biefstukjes 2-­3 minuten per kant bruin en mooi rose.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!